Din brødsamling
EN DEX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.

Vi bager med dansk mel

Siden bageriet blev grundlagt i 1969, har Kohberg været danskejet, og vores rødder er stadig solidt plantet i den sønderjyske muld. Det er også helt naturligt for os at bage med mel fra korn, der er dyrket i Danmark. Vi bruger så vidt muligt danske råvarer, og hovedingrediensen i vores brød er altid dansk mel.  Når du ser det rød/hvide ”dansk mel”-logo på vores brødposer, kan du være sikker på, at du står med et Kohberg-brød, der er bagt i Danmark af vores uddannede bagere og af dansk mel.

Men der indgår også ingredienser i vores brød fra råvarer, som vi desværre ikke kan få danskdyrket i de mængder og den kvalitet, vi har brug for hele året. Det gælder for eksempel solsikkekerner, gulerødder og andre frø og kerner. Når disse ingredienser er en del af brødets navn, for eksempel solsikkekernerne i vores Solsikkerugbrød, oplyser vi deres oprindelse på posen og skriver både ”dansk mel” og ”med solsikkekerner fra EU”. Det samme gælder andre ingredienser fra råvarer, vi ikke kan få danskdyrket, og som en udgør en stor del af det færdige brød. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvad dit brød er bagt med.

Mel er vores vigtigste råvare, og vi bruger hvert år rigtigt meget af det. Derfor betyder det også noget, hvor melet kommer fra. Med dansk mel udleder det enkelte brød cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet. Hos Kohberg vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel – og her kan vi faktisk gøre en forskel. Samtidig er kontrollen med danske afgrøder og fødevarer som mel utroligt grundig. Det giver dig en høj fødevaresikkerhed, når vi bager med danske råvarer. Af samme grund har Kohberg også valgt, at alt vores mel er fra korn dyrket uden stråforkortere og uden sprøjtemidler med glyphosat.

Ved at købe dansk mel støtter vi danske landmænd, og samtidig er Kohberg med til at sikre danske arbejdspladser både i landbruget og i brancher, der leverer varer og service til landbruget. At bage med dansk mel er vores måde at give tilbage til det samfund, som Kohberg i mere end 50 år har været en del af.